Majlis Perasmian Buka @ Muallim Oleh YB Dato’ Zainol Fadzi

26/10/19: Perasmian pembukaan aktiviti seni dan keusahawanan, Buka @ Muallim, Tanjung Malim telah diadakan bersempena Pesta Pau. Pelbagai acara menarik telah diadakan pada hari tersebut.

Antara yang menarik adalah sessi perkongsian seni karikatur oleh saudara ChuOrn dari jam 4.00ptg hingga 6.00ptg. ChuOrn adalah karikaturis residen Kellie’s Castle, Batu Gajah, Perak.

Sessi tersebut turut dimeriahkan dengan minuman kopi PERCUMA yang ditaja oleh produk Zahemas Utara.

Selain itu, turut menampilkan;

  • 5-8pm – Solo Flute Busker
  • 6-7pm – Cabaran Hotwheels
  • 9-11pm – Rock 7 Buskers

Perasmian telah disempurnakan oleh Penasihat Menteri Besar Perak dan ADUN Sungai Manik, Yang Berhormat Dato’ Zainol Fadzi Paharuddin.

Buka @ Muallim yang kini diterajui oleh Big Boss Zamari Muhyi, diharap dapat dijadikan platform untuk merancakan aktiviti keusahawanan dikalangan golongan muda mudi dan kegiatan seni terutama di Tanjung Malim.

Tanjung Malim telah terpilih sebagai Malaysia Youth City pada tahun 2014 dibangunkan menjadi satu ekosistem komprehensif yang disertai oleh belia sekitar bagi menyokong pembangunan Bandar Mesra Belia Tanjong Malim

InsyaAllah, Pekan Kartun DIY iaitu fiesta kartun, komik, animasi, cosplay dan toys akan diadakan pada 30/11/19 dan 1/12/19 di sini.

Pendaftaran kini dibuka!
Cabaran Komik 24 Jam – https://forms.gle/KwTxmLd8j7gATdTF8

Pertandingan Cosplay –
https://forms.gle/8Rz9XknQgJPSPoh58

Comic Zine Battle –
https://forms.gle/aJS5x1F8PUreWWHB6

Vendor –
https://forms.gle/x2nvzYeEceEyH8k88

Kredit Foto: Zamari Muhyi, Cikli Hamid Ulam Raja, Abd Khalim, Noraini HS,

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*